31 Ocak 2014 Cuma

Gecenin şarkısı..



  Bu öyle bir şarkı ki Aysel GÜREL, Erdal EREN'nin son fotoğrafından etkilenip sözleri yazar, Onno TUNÇ bu enfes sözlerin içimize daha da işlemesi için besteler, Sezen AKSU'da söyler..

  Öyle şeyler yaşayıp şahit oluyoruz ki gerçekten kelimelerle ifade edilmesi imkansız.. Tarifi imkansiz..

  Bu şarkıdan bahsetmişken bence bu güzelim şarkıyı hakkıyla bir de Ceylan ERTEM söylemiştir ki dinlemeye doyum olmaz..


  Sezen AKSU- SON BAKIŞ


  Ceylan ERTEM - SON BAKIŞ



  Sevgiler

Düzeltme: Aknetrent Tedavim



  Merhaba,

  Aknetrentle 2.ayımı yazdıktan sonra bir kaç tane mail ve soru aldım bir kez buradan açıklık getirmek istiyorum bu sorulara belki ileride soru soracak kişiler için de bir yanıt olur yazdıklarım.

  Öncelikle belirtmek isterim ki cildim de hiç kuruma olmuyor diye bişey yok. Özellikle geceleri yatmadan yüzümü yıkadığımda (herhangi bir ürün kullanmıyorum) yüzümde acayip bir gerilme oluyor. Bunu önlemek için göz kremimimden sonra La Roche Posay Effaclar H serisinin nemlendiricisini uyguluyorum. Sabahları da göz kremimden sonra evde de olsam dışarıda da olsam güneş kremi sürüyorum.

  Gün içinde başka bir krem uygulamasında bulunmuyorum. Sabah-akşam uygulamaları benim cildim için yeterli oluyor.

  Dudaklarım da kuruyor tabi ki ama burada bahsettiğim karışım kremi gerçekten çok bol miktarda gün içinde bir iki kere duduklarıma sürüyorum. Gece uyumadan önce tekrar bol miktarda uyguluyorum. Bu sayede dudak kuruluğu problemleri yaşamıyorum.

  Sevgiler 

29 Ocak 2014 Çarşamba

En İyi Blog Yarışması

En İyi Blog Yarışması

En İyi Blog Yarışması
Merhaba sevgili Blog Yazarları.! Yeni yarışmamız olan, "En İyi Blog Yarışması" yakında başlıyor. Blog sayfalarınızın daha geniş kitleler tarafından duyulması, kalıcı bir takipçi kitlesi edinmesi ve siteler arası link trafiğini artırmak adına düzenlediğimiz etkinliklerden biriyle daha karşınızdayız.

Yarışma Ödülü
Dereceye girecek olan ilk 6 Blog, sol tarafta görmüş olduğunuz sponsorlarımız alanında sitelerine direkt olarak 2 ay boyunca ücretsiz link kazanacaklar.. Yarışma birincisine extra olarak jüri üyeliği verilecektir.

Yarışma Oylaması
Yarışmamızın kazananlarını "Blog Deposu Jüri Üyeleri" belirleyecektir. Yarışmaya katılan her blog, jüri üyeleri tarafından 10 tam puan üzerinden derecelendirilecektir.

Yarışmaya Nasıl Katılırım
Yarışmaya katılmak isteyen blog sahipleri, önce bu yarışmayı sayfalarında duyurup, yayın içerisinde link verdikten sonra paylaşım yaptığı sayfa linkini alttaki yorum alanına bırakmalıdır.
Herkese bol şans.. http://blogdeposu.blogspot.com/

28 Ocak 2014 Salı

Gecenin şarkısı..



  En güzel şarkı benim için kulaklıklarla dinlediğim şarkıyı aynı kalite ve sesle canlı canlı dinlediğim şarkıdır..

  Benim için o sesler ve o şarkılar çok kıymetlidir.. Gökhan TÜRKMEN'de benim için öyle seslerden..

Gökhan TÜRKMEN-Bitmesin



  Sevgiler

27 Ocak 2014 Pazartesi

#Aknetrent Tedavim 2. Ay



  Merhaba,

  İkinci ay yazısını yazmayı biraz üşengeçlik yaparak geciktirmiş olsam bile artık yazıyorum.

  Öncelikle aknetrentle 2. ayım nasıl geçti size bunlardan bahsetmek istiyorum. Daha sonra aknetrentli hayatımın özetini ve bana hisettirdiklerini sizle paylaşacağım.

  İlk ay ilacım bittikten sonra doktorumu değiştirmiştim hatırladığınız üzere ve 20 mg ilaç dozum 40 mg olarak değişti. Tabi ki tüm tahlil sonuçlarım normal çıktığı için ayrıca 57kg'yum kiloma uygun doz olduğu için doktorum böyle karar verdi.

  İlk ay 20 mg kullanıp hafif bel ağrısı dışında hiç bir yan etki ile karşılaşmamıştım. Bu ay da benim için bel ağrılarının sürdüğü ama beni süründürmediği bir ay oldu. Onun dışında bu ay gözlemlerimi ve hissettiklerimi made madde sıralayacak olursam;

  • Hafif bel ağrısı rahatsızlığım devam etti.
  • Sivilcelerim 2. ayın son 15 günü baya bir çıktılar. Çıkan sivilcelerin bir kısmı uzun sürede geçti bir kısmı sabah kalktığımda kuruyup kabuk tutmuşlardı.
  • Bu ayın yine ikinci haftasından sonra alın ve burun çevremde hafif hafif soyulmalar oldu.
  • Şuan bu soyulmalar devam etmiyor ya da ben farketmiyorum.
  • Eski izlerim-koyu renkli lekelerimin görünümü baya hafifledi.
  • Gözlerimde herhangi bir kuruma hissetmiyorum.
  • Burun kanamaları yaşamıyorum.
  • Ayrıca doktorumun yazdığı vazalin-bephantene karışı dudaklarıma çok iyi geliyor. Dudaklarımda, kanama-çatlama vs sorunuyla karşılaşmadım.
  • Normal de sabah yıkasam akşam yağlanan saçlarım 1. aydan beri hiç yağlanmıyor. Bakım için burada bahsettiğim yağı haftada 2 kez kullanıyorum.
  • Kesinlikle saç dökülmesi sorunuyla karşılaşmadım.


  İşte benim aknetrentle 2.ayım böyle geçti. İki ayın geneli nasıl geçti derseniz psikolojik olarak hiç bir yan etkiyle karşılaşmadım. Adet düzensizliği yaşamadım,tırnaklarımda kırılma-soyulma vs bir problemle karşılaşmadım. Evet sivilcelerim çıktı hatta bağzıları canımı çok acıttı yatarken kafamı yastığa koymakta zorlandım. Ama aynanın karşısına geçip asla yüzümü incelemiyorum. Her gün düzeldi mi? Geçti mi? vs diye suratımı incelemiyorum. Ben bu durumu akışına bıraktım ve çıkan hiç bir sivilcem umrumda bile değil. Size tavsiyem sizde böyle yapın. Aknetrent gerçekten korkulacak bir ilaç değil. Bazı hissedilen şeyler bence psikolojik. Çünkü ilaca başlamadan internette yaptığımız tüm araştırmalar felaket senaryoları içeriyor. İlk haftada dudaklarım patladı,psikolojim bozuldu vs diye.
Lütfen bunları dikkate almayın. Siz ne hissederseniz öyle dönüşler alırsınız.

  Ben kendimi hiç bir konuda kısıtlamıyorum bunu da belirtmek isterim. İlaca başlamadan önce ne yiyip ne içiyorsam hala aynı şekilde hayatıma devam ediyorum. Arada alkol tükettiğim bile oluyor. Ha bunu söyledim diye siz oturup içmeyin ya da beni eleştirmeye kalkmayın lütfen.

  Tek tavsiyem bol bol su için ben kendimi bildim bileli çok su tüketirim gece yatarken bile yanıma 1,5 litre su şişesi alıp yatıyorum ve sabah kalktığım da ilk iş yine su içiyorum. 
  Geceleri göz kremi ve La Roche H serisi nemlendiricisini sürüyorum. Tek yaptığım bu aslında ilacımı da her sabah kahvaltıdan sonra ve her akşam yemeğinden sonra içiyorum.

  Benim size söyleyebileceklerim şimdilik bu kadar unuttuğum şeyler varsa aklıma geldiğinde yazıma bunları mutlaka eklerim.
  Sizinde sormak istediğiniz ya da paylaşmak istediğiniz fikirleriniz varsa yorum yazabilir ve ya mail atabilirsiniz.

  Sevgiler

24 Ocak 2014 Cuma

Gecenin şarkısı


  Kimi zaman bloğu sadece gecenin şarkısı yazmak için kullansam mı diye düşünüyorum aslında.. Uzun uzun yazılar yazacak gücü kendimde bulamıyorum açıkcası..

  Bu şarkı benim için çok uzaklardan,anılar,hüzünler,güzel hatıralar barındırarak geliyor bu gece.. Yatağa oturup ipadı elime aldığım an aklıma bu şarkı geldi desem inanır mısınız?

  Söz veriyorum en kısa zamanda aknetrentle 2.ayımı sizinle paylaşıcam biliyorum çok bir 6 gün kadar erteledim bu yazıyı ama şu aralar süregelen yoğunluğum o kadar uzun bir yazı yazmama fırsat vermiyor maalesef.

  Emre AYDIN bir de üstüne enfes ses Gripin solisti Birol NAMOĞLU her ikisinden de ayrı ayrı da olsa bu enfes şarkıyı dinleme fırsatı bulduğum için kendimi şanslı sayanlardanım.

  Hayatın tüm güzellikleri ve şans sizinle olsun..


  Sevgiler.

21 Ocak 2014 Salı

Gecenin şarkısı



  Bazen sadece camlarını açmak istersin evin..Balkona çıkarsın elinde bir kadeh şarapla.. Denizden esen rüzgar saçlarının arasından evin içine dolarken sende mis gibi iyot kokusunu doldurursun ciğerlerine..

  Belki o zaman arka fonda böyle bir şarkı çalar... Bu böyle..


 Sevgiler

17 Ocak 2014 Cuma

Aknetrent Tedavisinde Kullandığım Destek Bakım Ürünleri



  Merhaba

  Başlıktan da anlıcağınız üzere bu yazımda size aknetrent tedavimde kullandığım bakım ürünlerinden kısaca söz etmek istiyorum.




  Sol baştan sırayla başlayalım;
  • Sebamed 45 faktörlü güneş kremi: Bu kremi yalnızca dışarı çıkarken kullanıyorum.Yüzüme sürdüğümde bembeyaz bir iz bırakmıyor,gayet uygun bir fiyata indirimden almıştım.
  • Ürederm lipo krem: bu kremi ilk gittiğim doktor yazmıştı. Açıkcası pek kullanmıyorum.Yapısından dolayı bana yeterli gelmiyor.Normal zamanlarda da vücuduma krem sürmediğim için bu krem dolapta öylece duruyor açıkcası.
  • La Roche Posay Effaclar H: İlk gittiğim doktorum bana LRP H serisini önermişti sabah akşam kullan demişti.Fakat ben dışarı çıktığım günler akşam yüzümü yıkayacağım zaman bu köpüğü kullanıyorum.Onun dışında kullanmıyorum.
  • Baby oil: Bu bebe yağını gratisten almıştım. Diğer bebe yağlarına oranla fiyat-ml oranına göre en uygun fiyatlı olan bu olduğu için bunu aldım. Aknetrent kullanmadan önce de her duş sonrası bebe yağı kullanıyorum.Çünkü yağlı bir yüz-saç ikilisine sahip olsamda kuru bir vücudum var.Bu bebe yağının da performansı ve kokusundan gayet memnunum bittikçe alırım.
En sonda gördüğünüz cam şişedeki karışımı ikinci ay için gittiğimde doktorum saçlarım için yazdı. İçinde badem yağı ve vitaminler var ama maalesef detaylı içeriği hakkında bir bilgim yok.İnce telli ve seyrek saçlarım olduğu için ayıca demir eksikliği tedavisi gördüğüm için saçlarım güçlensin ve canlansın diye kullanıyorum bu yağı. Haftada 2 kez sürüp bir saat sonra yıkıyorum. Kullanmaya başladığımdan beri saçlarım tam anlamıyla ipek gibi oldu.




  • Kapağı açık olarak gördüğünüz kutunun içinde doktorumun dudaklarım için yazdığı krem karışımı var.Sanırım tüm doktorlar bu tarz bepanthene,vazalin vs karışımları yazıyor.Ben bu kremden inanılmaz memnunum. İkinci ayım bitti ve herhangi bir dudağımda yara,kanama vs sorunuyla karşılaşmadım. İlk günden beri her gece ve gün içinde ihtiyaç hissettikçe dudaklarıma bol miktarda bu kremden sürüyorum ve çok rahat ediyorum.
  • İkinci sıra da yine LRP'nin aknetrent,zoretanin,roaccutane tedavisi sırasında H serisiyle birlikte önerilen dudak ürünü Ceralip ben bu üründen pek memnun kalmadım.Çok kuru olmayan dudaklara sahipseniz belki tercih edebilirsiniz. Yapısı çok koyu olmadığı için bir süre sonra dudağınızdan uçup gidiyor.Ben bu ürünü H serisini alırken hediye olarak almıştım. Para verip alacağım bir ürün değil açıkcası.
  • Diğer ürün yine LRP'nin Effaclar H serisi nemlendiricisi ben bu ürünü çok sevdim.Nedeni de su gibi kokusu çok ferah beni rahatsız etmedi.Yüzümde ciddi bir kuruma pul pul dökülme vs hissetmediğim için aslında pek fazla krem sürmüyorum ama bazı geceler yatmadan önce bu kremi sürüyorum ve cildimi hiç rahatsız etmeden çabucak emiliyor ve yapış yapış bir his bırakmıyor.
  • Son olarak favori el kremim Arko Nem bu kremleri çok seviyorum ellerimi yumuşacık yapıyor. Klasik yeşil kapaklısı,zeytinyağlı serisi en favori kremlerim.
  • Fotoğraflanan ürünler arasında olmayan diğer üründe Loreal triple active göz çevresi kremi bu ürünü pek sevemedim ben. Bundan önce Sebamed göz çevresi kremini kullanıyordum ve ondan daha memnun kalmıştım bittiğinde tekrar ona dönüş yapacağım sanırım ya da uygun fiyatlı başka bir krem denerim.


  İşte benim ek ürünlerim ve fikirlerim böyle umarım size yardımcı olur yazdıklarım. Fikir ve tavsiyelerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.
  Bir daha ki yazım aknetrentle geçen 2 ay ile ilgili olucak.

  Sevgiler.


16 Ocak 2014 Perşembe

Tavsiye..



  Merhaba,

  Ben pek tavsiye yazısı yazmıyorum çünkü kullandığım çok farklı ürünler yok. Şuan ki aknetrent tedavimde yeni ürünler kullanmama biraz engel açıkcası. Herhangi bir rahatsızlık hissettiğim için değil cildimi yormamak ve kendi haline bırakıp düzelmesini beklediğim için herhangi bir ürün kullanmıyorum.

  Her neyse,ben yıllardır dişlerimde oluşan lekelerden şikayetçiyim. Diş yüzeyim fazlasıyla pütürlü ve düzenli diş fırçalasam da maalesef fazla çay sever olduğum için diş lekelerinin bir türlü önüne geçemiyordum. Altı ayda bir hastaneye gidip dişlerimi-diş taşlarımı her ne varsa doktora bir güzel temizletip bir kaç ay rahat ediyordum. Her ne kadar beyazlatıcı vs yazan diş macunları kullansam da kendimi bildim bileli sabah-akşam aksatmadan dişlerimi fırçalasam da eninde sonunda lekeler tekrar o pütürcüklerde oluşuyordu. Bir market alışverişinde düzenli kullandığım diş fırçamdan bulamamıştım. Kıbrıs şartlarında ve sıcakta diğer marketlerinin durumunu da göz önüne alarak Oral B'nin pille çalışan Pulsar modeli diş fırçalarından aldım. Yaklaşık 20 TL civarı bir fiyatı vardı. Kullandıkça memnun kaldım ve bir süre diş fırçamı kullandım. Sonra pili bitti bir sabah bende evdeki pillerden biriyle değiştirdim fakat pil haznesi beni biraz zorladı. Sonra yolum migrosa düştü ve aynı model diş fırçasından tekrar aldım. Bu kez fiyatı 9 TL idi. Kıbrıs şartları bir kez daha güzel bir kazık atmıştı bana :)

  Ben diş fırçamla mutlu mesut geçinip giderken Teknosa'dan 30 TL değerinde hediye çekim varmış ve bu ayın sonuna kadar da kullanmazsam iptal olacakmış. Bende gittim 15 gün önce Teknosa da bir dolaştım ne alsam da o parayı harcasam diye. Sonra şarjlı diş fırçaları gözüme çarptı burda gördüğünüz model tıktık en uygun fiyatlı olan diş fırçasıydı. Bende şansımı denemek adına aldım. Sonuçta memnun kalmayabilirdim ve diğer pahalı modellere bu yüzden para vermek istemedim.

  Daha fazla uzatmadan söylemek gerekirse,dişlerinizde benim gibi çay,kahve vs lekeleriniz oluşuyorsa titreşimli diş fırçalarını kullanarak leke oluşumunu en aza indirgeyebilirsiniz. Ben diş fırçamdan çok memnunum iyi ki 170TL vs vererek diğer fırçalardan almamışım. Mutlaka onlarda iyidir ama benim ihtiyacımı bu fırça karşıladı. Ayrıca hediye çekim sağ olsun ben ekstra 20 TL ödeyerek bu fırçayı satın aldım.

  Son olarak yarın ki doktor randevum sorasında aknetrentle 3. aya başlayacağım. 2. ay yazısı yarın aksam sizlerle her iki konuda da yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi benle paylaşırsanız çok sevinirim.

 Sevgiler..

14 Ocak 2014 Salı

Gecenin şarkısı..



  Boşuna dememiş büyükler ne varsa eskilerde var diye.. Şarkılarda,müziklerde,gruplarda eskilerde daha güzelmiş sanki.. Türkiye de müzik grubu denildiğinde benim aklıma MFÖ ve Yeni Türkü hemen gelir..
  Bu geceye de neşeli,caz esintili bir Yeni Türkü şarkısı seçtim.. Umarım beğenirsiniz.. Umarım geceleriniz ve gündüzleriniz neşe ve keyifle geçer.. 





  Sevgiler.

8 Ocak 2014 Çarşamba

Gecenin şarkısı..




  Bazen rakı sofralarınıza eşlik eder kanunun eşsiz sesi.. Onu çalan parmaklar da ustaysa eğer teller titredikçe içiniz titrer..
  Bazı sesler de eşsizdir eskimez Gökhan Tepe'de böyle bir ses benim için ama keşke kallavi bir Türk sanat müziği albümü yapsada içimizi daha da titretse..
  





Sevgiler..