30 Aralık 2013 Pazartesi

2013'ün son şarkısı..



  Her yeni yıl yeni heyecan,yeni umutlar.. Koskaca yılları deviriken ardımızda yıllardır keyifle dinlediğimiz benim çok sevdiğim bir şarkıyla gecenin hatta bu yılın son şarkısını paylaşmak istiyorum sizlerle..

  Şimdiden herkese iyi yıllar diliyorum. Umarım yeni yıl öncelikle adalet,huzur ve güven getirir ülkemize.. 

  Ajda PEKKAN- Düşünme Hiç

 Deniz SİPAHİ tıktık



29 Aralık 2013 Pazar

Gecenin şarkısı..



  Bir klasik gitar,bir piyano arka fonda can alıcı notalarda müziğe eşlik eden bir saksafon benim için müzik böyle bişey..

  Soft bir melodi,puslu bir ses..

  Yaşar, Cezayir Menekşesi..


  Sevgiler..

25 Aralık 2013 Çarşamba

Gecenin şarkısı..



  An gelir buz gibi hava da şöminenin yanında gökyüzünden düşen kar tanelerini izlerken yudumladığın şaraba eşlik eder şarkılar..

  An gelir yağan yağmurda hayallerinle birlikte pencereden süzülen yağmur damlalarına eşlik eder..

  Bazen haykırırsın, bazen içine kapanırsın gecenin şarkılarıyla.. Bazen de yalnızca bir piyano ve keman sesiyle notaların arasında kaybolmak istersin..

  Bazı şarkılar sözleriyle kendinden geçirir insanı bazı şarkılar müzikleriyle..


Sevgiler..

22 Aralık 2013 Pazar

#aknetrent tedavim 1.ay



  Merhaba, ha başladım ha başlıyorum derken ilk ayı 18 aralıkta bitirmiş bulunmaktayım. Size neler yaşadım neler hissettim yan etkilerle ne derece karşılaştım bunlardan bahsetmek istiyorum.

  Öncelikle tekrar hatırlatmak isterim ki ben ilk ayımı 20 mg aknetrent ve 1 ay boyunca haftada 3 gün 250 mg azitro içerek geçirdim. Hep bir merak ve heyecanla her gün kendimi izledim aslında fotoğrafta çekmiştim ama telefonumda ki bir sorun yüzünden tüm bilgilerim,rehberim,fotoğraflarım silindi. Bu nedenle size before-after yapamıyorum bu ay üzgünüm.

  Farklı tipte 2 ilaç içtiğim için sabahları kahvaltı sonrası antibiyotiğimi akşamları yemek sonrası aknetrenti içtim.

  Bu birinci ay süresince yaklaşık 10-15 adet yeni sivilceye sahip oldum bazıları gerçekten çok büyüktü ama uçları yoktu fakat bir kaç gün içinde yok oldular.Normal zamanlarımdan pek de farklı ani bir sivilce patlaması yaşamadım açıkcası.Herhangi bir kuruma belirtisiyle de karşılaşmadım bu süre içinde sadece her gün yıkamak zorunda kaldığım saçlarımı 3 günde bir yıkar olmuştum. Benim için güzel bir etki olmuştu :) Hafif bir bel-sırt ağrısı yaşadım bu hala devam ediyor. Fakat bu beni gün içinde rahatız eder boyutta değil. İlaca başladığımın 8. gününde çok şiddetli bir baş ağrısı şikayetim oldu. Ama bu baş ağrısı ilacın etkisi mi yoksa benim migren ataklarımdan dolayı mıydı bilemiyorum.Bunun dışında öyle kremler,temizleyiciler vs kullanmadım. Dışarı çıkarsam eğer güneş kremimin üstüne La roche bb krem sürdüm. Bunların dışında da normalde de cilt makyajı yapmadığım için öyle yüzümü temizleyeceğim diye bir uğraş içinde olmadım. Akşamları La roche h serisi köpükle yüzümü yıkadım aynı seriden nemlendiricimi sürdüm.Bunlar dışında hiç bir ürün kullanmadım bu ay. Yalnızca dudaklarım için doktorumun verdiği krem karışımı kullandım çünkü normal zamanlarda da kuru dudaklara sahibim. Ama şu ana kadar dudaklarım da da bir rahatsızlık aşırı kuruma vs yaşamadım.

  İlk ayımı gayet rahat ve olağan zamanlarım da ki gibi geçirdim. Bunun nedeni ilacımın dozunun düşük olması da olabilir tabi ki. Bunun yanı sıra söylemem gerekir ki ben normalde de günde 4 litreden az su içmem,ıvır zıvır yemem,çikolata vs sevmem,çok fazla meyve yerim. Belki bunlar da benim ilk ayımı rahat geçirmemi sağlamıştır.

  İşte benim ilk ayım böyle geçti. Umarım okuyan sizlere bir faydam olmuştur. Ben bu ilaca başlamadan önce okuduğum tüm yazılar kötü senaryolara sahipti. Umulduğu kadar kötü olmadığını ve bazı şeylerin psikolojik olduğunu düşünüyorum.

  Sorularınız olursa yazının altına yorum yazabilir ya da senminelsen@gmail.com adresinden bana mail atabilirsiniz.

  Sevgiler..

#Aknetrent tedavi başlangıcı



  Merhaba,uzun süredir yazmayı bıraktım farkındayım ama bilgisayarımın başına geçecek fırsatım pek olmuyor maalesef.

  Çok fazla uzatmadan size sivilcelerime karşı başlattığım savaştan bahsetmek istiyorum..

  Yıllarca yüzümde hep sivilcelerim vardı özetle söylemek gerekirse yüzümün sivilcesiz halini hiç hatırlamıyorum. Hiç bir zaman büyük can yakan sivilcelere sahip olmadım ama her yeni güne mutlaka yeni bir sivilceyle uyandım. Ben sıktım onlar çıktı 2 yıl önce özel hastanede bir doktora gittim bana pek ilgi göstermeden bir antibiyotik verdi ilaç bitince sivilcelerim de geri geldi tabi.. Bende sonra pek önemsemedim bu durumu. Zaten sivilcelerime takık biri hiç bir zaman olmadım onları büyütüp hiç bir zaman kendi psikolojimi bozmadım.Ama mezun olduktan ve iş aramaya başladıktan sonra gerçekten büyüdüğümün farkına varmış olacağım ki bir karar alıp internette bu ilaçlara (roaccutane,zoratenin,aknetrent vs) karşı yazılan tüm olumsuz yazıların hepsini göze alıp, kendimi ilacın yan etkilerine karşı hazırlayıp düştüm hastane yollarına.

  Ben Eskişehir'de yaşıyorum fakat pek hastaneye gitmeyen biri olduğum ve bu konuda çok bilgili olmadığım için doktor-hastane araştırması yaptım gitmeden önce. Eczacı ve internet tavsiyeleri üzerine Medline hastanesinden randevu aldım. Herkes bana doktorun çok iyi,çok ilgili olduğundan bahsetmişti. Bende bu güvenle gittim hastaneye fakat umduğumu bulamadım bunu da eklemek istiyorum. Yerinden hiç kalmadan bana direk yanında ki ilaç firmasının kağıtlarından uzatıp bu ilacı içiceksin dedi ve reçeteyi yazdı.

  Her neyse ben hiç bir kan tahlili vs yapılmadan sivilce tedavime başlamış oldum. Farklı olarak bana doktorum ilk ay 20 mg zoratenin ve bir ay boyunca haftada 3 gün içmem için 250 mg azitro yazdı. Bunun yanı sıra La Roche H serisini önerdi. Yüzüm ve dudaklarım içinde bepanthene,adını hatırlamadığım 2 kremin daha olduğu bir karışım yazdı. Ayrıca güneş kremi tavsiye etti fakat bende daha önceden sebamed güneş kremi vardı o yüzden yeni bir tane alma gereği hissetmedim.

  Reçetemi alıp eczaneye gittiğimde eczacı bana zoratenin için ek 27 tl ödemem gerektiğini ama aynı içerikte aknetrent diye bir ilacın olduğunu ve devletin bunu karşıladığı ek ödeme yapmama gerek olmadığını söyledi.Bende aynı içerikte bir ilaç için her ay en az 27 tl ödeme yapmayı mantıklı bulmadığım için aknetrenti tercih ettim.

  Kısaca benim ilaçla maceram böyle başlamış oldu. Bir sonra ki yazıda size ilk ayı nasıl geçirdiğimi anlatacağım. Herhangi bir sorunuz olursa yorum bırakabilir veya bana senminelsen@gmail.com adresinden mail atabilirsiniz.

  Sevgiler..