19 Ekim 2013 Cumartesi

Gecenin şarkısı..



    Gecenin şarkısı karanlıkta,boş yollarda huzurla gidenlere gelsin..
#Maroon5 #Shewillbeloved



Sevgiler..

13 Ekim 2013 Pazar

Gecenin Şarkısı..




  Bu gecenin şarkısını seçemedim nedense.. Tüm gün deli gibi yıllardır yapmadığım bayram temizliğini bir günde yaptıran annem sayesinde, dilim bir karış dışarıda yatıp yuvarlanacak yer aradım durdum tüm akşam..

  Bunca yorgunluğun üstüne şafak sayar gibi sevgiliyi özleme günlerinin acısı gün be gün katlanarak canımı sıkmaya devam ediyor.. Ha bir de işsizim mezun oldum ama iş yok!

  Ama ben azmettim bu kadar tersliğe karşı,neşeden mi delilikten mi bilinmez pek bir neşeliyim bu gece..

  Bu yazıyı yazarken en az 8201 bininci kez aynı şarkıyı dinlediğim için gecenin şarkısını cool adam #FettahCan'dan seçiyorum. Bu gecenin şarkısı hiç bir göndermeme içermemektedir..

  Gözlerimi kapadığımda nedense kendimi rum sokaklarında dolaştığım sıcak yaz günlerinde buldum..


  Gecenin şarkısı biraz uzun bir yazı olsa da sonunda burada :)
  Sevgiler..

10 Ekim 2013 Perşembe

Eskişehir'de Donör Olmak! #MeliseCanVer



  Öncelikle bu yazıyı okuyan herkese merhaba,

  Uzun zaman önce kafama koyduğum donör olma meselesini hep bir şekilde ya unuttum ya da özensiz davrandım..Belki benim bu bilinçsizce davranışım yüzünden yardım edebiliceğim nice Melis'e yardım edemedim.Okulumu bahane ettim Türkiye'ye geldiğim beş sene boyunca süren kısıtlı tatillerde aklımdan uçup gitti belki.. Amacım vicdan muhasebesi yapmak değil belki de öyle bilmiyorum..

  Sonuç olarak Eskişehir'de yaşıyorum ve yaklaşık 10 gündür naparım,nereye giderim vs araştırma işine koyuldum.İnternette bulduğum tüm bloglarda kan verme işini Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yapabiliceğimi öğrendim. Aradım randevu almam gerekiyor mu diye görüştüm.Görüştüğüm görevli bana gelin arkadaşlarımız sizi yönlendirirler hemen dedi.Bende daha fazla beklemek istemedim ve öğlen evden çıkıp hastaneye gittim. Saat öğleden sonra 2'de hastaneye girdim ve danışmada ki görevli kişiye ilik donörü olmak istiyorum bu yüzden geldim acaba nereye gitmem gerekiyor diye sordum.Sonra hastanenin içinde süren maceram başladı.Herkes farklı bir kan alma birimine yönlendirdi beni. Hastanede çıkmadığım kat, konuşmadığım danışma çalışanı ve güvenlik görevlisi kalmadı.Hatta bir hemşireden 'madem kan vericeksin git önce muayne ol' diye fırça bile yedim.Neden geldiğimi tane tane anlatmama rağmen.
Hatta organ bağışı birimine bile gittim ama orada çalışan görevlide bana farklı bir yeri tarif etti..

  Bu olayları yaşarken baya sinirlendim ama saat 4 civarı bir temizlik görevlisi benim her kapıyı çalıp verdiğim savaşa duyarsız kalamayarak problemimi sordu.Bende derdimi anlattım.Bana A blokta birinci katta ameliyathane kapısının oraya kadar eşlik etti kapıyı açtı ve içeriden bir sekretere neden geldiğimden bahsetti. Hemen bu işle ilgilenen Ergün bey'i aradılar ve sonunda çözüme kavuştum.

  Fakat o gün kan veremedim çünkü Ergun bey bana aslında bu işlemin kendi görevleri olmadığını sadece bunu yardım etmek amaçlı yaptıklarını fakat alınan kanları kargoyla yolladıkları için mümkünse pazartesi ya da salı günü gelmem gerektiğinden bahsetti.Kanın, kargolama işlemi sırasında hafta sonuna denk geldiğinde bozulabiliceğini böyle bir durumda kalmamak adına böyle bişey yaptıklarını söyledi.

  Kısacası bu yazıyı yazmamın nedeni eğer Eskişehir'de yaşıyorsanız ve kendi sağlığınızla başka insanlara da sağlık vermek istiyorsanız  'mek istiyorsanız ya da Melis gibi binlerce kişiye yardım etmek istiyorsanz hafta içi pazartesi veya salı günü Eskişehir Devlet Hastanesine gidip A blokta kimseye bişey sormadan ameliyathanenin önünde ki danışma bankosundan Ergun beyle görüşmek istediğinizi bildirirseniz elinizden gelen en iyi şeyi yapmış olucaksınız.

  Lütfen ama lütfen okuyup kayıtsız kalmayın.. Küçük elleriyle,gülen gözleriyle hayata tutunmaya çalışan minik kalplere elinizi uzatın..

  Sevgiler..

5 Ekim 2013 Cumartesi

Gecenin şarkısı..



  Bazı kadın şarkıları vardır en iyi sesli adamlar da söylese ağızlarına yakışmaz o hissi yaşatmaz. Ama bu Sezen şarkısı Toygar Işıklı'ya çok yakışmış..

  Gözlerini kapadığında sevdiğini hatırlayanlara,özleyenlere aynı zamanda özlenenlere,hatıraları yüzlerini gülümsetenlere gelsin gecenin şarkısı..

  Ya da şöyle diyelim yarasının,acısının,özleminin üzerini kapamak isteyenlere korkusuzca acısının,hasretinin üstüne yürüyenlere.. Size,bana,herkese gelsin..



4 Ekim 2013 Cuma

Gecenin şarkısı..



  Bazı şarkılar var ki sadece ilk söyleyenin sesine yakışır.. Sadece o kişiden duymak içini titretir insanın..




Sevgiler..